vr 22 mrt | Nationale Pannenkoekendag

vr 22 mrt | Nationale Pannenkoekendag

Op vrijdag 22 maart 2019 is alweer de 13e editie van Nationale Pannenkoekdag! De dag die ooit begon met basisschoolleerlingen door heel het land die pannenkoeken bakken voor ouderen in hun buurt.

Het begon in 2007 met zo’n 60 deelnemende scholen. Inmiddels is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijke happening waaraan vorig jaar maar liefst 1.250 scholen meededen! Daarmee brak de 12e editie van Nationale Pannenkoekdag opnieuw het record en werden er vorig jaar nog meer ouderen in het zonnetje gezet met zelfgebakken pannenkoeken.

De nationale Pannenkoekdag wordt elk jaar gevierd op een vrijdag in maart. Het is dé dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Gewoon, omdat onze opa’s en oma’s best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. En waarmee kan dat nou beter dan met een zelfgebakken pannenkoek?

Maar natuurlijk kun je ook gewoon zelf ergens genieten van een lekkere pannenkoek. En wil je al onze restaurants op een rijtje hebben waar je deze pannenkoeken kunt eten bij ons in de buurt? Kijk dan eens op deze lijst.