Binnenkort open: Bistro Fesleyen

Binnenkort open: Bistro Fesleyen

Onlangs kwam Bij ons in de Buurt Leidsche Rijn e.o. met leuk een horecanieuwtje: Bistro Fesleyen opent binnenkort de deuren in Terwijde (pand voormalig restaurant Astaire). Ontbijt, lunch en grill, veel Turkse gerechten en van de zomer.. Italiaans ijs. Na maanden van hard werken aan de verbouwing, gaat de zaak een dezer dagen eindelijk open en is Terwijde weer een buurthorecazaak rijker met een ruim terras. De planning is nu begin maand juli.

Fesleyen is afgeleid van basilicum in het Turks, en zal vanaf acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds open zijn. In de bistro zullen dan ook vele heerlijke Turkse gerechten te krijgen zijn. Een ontbijtschotel met onder andere olijven, roomboter, honing, gebakken tomaat, eieren, salami, en vers brood staat op de kaart die – as we write – bij de drukkerij ligt. Ook zijn er gebakken Turkse broodjes, Turkse pizza’s, gewone sandwiches, tosti’s, panini’s, salades, kapsalon en allerlei grilgerechten met onder andere kipspies, en döner. Te veel om op te noemen eigenlijk.

Sinds medio april heheeft het echtpaar Zehra Kozan en Akan Halici uit De Meern en hun compagnon de sleutel van het pand gekregen en werd er druk verbouwd. De opening kan nu elke dag plaats vinden. “De inrichting zal vooral rust en een gezellige authentieke sfeer uitstralen”, aldus eigenaresse Zehra Kozan. Het restaurant zal overigens geen afhaalrestaurant zijn.

Oh ja, je kunt er natuurlijk ook terecht voor een kop koffie of een koud drankje. We vergaten de toetjes nog: baklava, cheesecake en slagroomtaart. Een dergelijk restaurant bestond nog niet in Leidsche Rijn, na een enquête is gebleken dat er veel behoefte aan is. De nieuwe ondernemers hebben er veel zin in. En wij kijken er naar uit om het uit te proberen.