3 restaurants naar Rijnvliet

3 restaurants naar Rijnvliet

Langs de A2 bij de Stadsbaan Leidsche Rijn komen drie restaurants, waaronder een drive-thru. Dat heeft de gemeente Utrecht deze week bekendgemaakt. Het gaat om de locatie Hooggelegen, nabij de nieuwe woonbuurt Rijnvliet.

Aanvankelijk had de ondernemer voor zijn plannen een stuk grond gekocht in het Máximapark (bij de rotonde de Tol in Vleuten en het spoor), maar de gemeente wilde deze locatie uiteindelijk toch voor andere kleinschaliger doeleinden gebruiken en stelde een grondruil voor.

Volgens de gemeente is overeengekomen dat de ondernemer zijn plannen voor de 3 horecazaken op de nieuwe locatie kan voortzetten. Ook krijgt hij een onbekende vergoeding mee in verband met de vertraging van zijn plannen. Hoeveel dat bedrag is, heeft de gemeente niet bekendgemaakt.
Ook is nog niet duidelijk wanneer er met de bouw van deze 3 horecazaken begonnen wordt.

Op de vrijgekomen grond in het Máximapark is beschikbare ruimte voor kleinschalige horeca, sport of cultuur. Aanwonenden daar zullen volgens de gemeente bij de exacte invulling van de plannen voor die locatie op een later moment betrokken worden.

Bron informatie RTV-Utrecht