30 apr | heropening BraZZerie Abrona

30 apr | heropening BraZZerie Abrona

Na vier maanden verbouwen is het eindelijk zover: de vernieuwde BraZZerie & Bakkerij Abrona opent haar deuren feestelijk op 30 april en 1 mei. Iedereen is van harte welkom om deze feestelijke gelegenheid bij te wonen.

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het moderniseren en verduurzamen van de BraZZerie. Daarnaast krijgt de Bakkerij een prominentere rol. De medewerkers van Abrona hebben een verstandelijke beperking of om andere redenen een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden begeleid door vakprofessionals.

Verduurzaamd
Volgens Jacques Westerhoff, bedrijfsvoerder dagbestedingsvoorzieningen, is er de afgelopen jaren nauwelijks geïnvesteerd in de BraZZerie & Bakkerij. He was tijd om te vernieuwen. “We hebben een aantal veranderingen doorgevoerd in het bestaande concept, de inrichting onder handen genomen en de apparatuur verduurzaamd”, vertelt hij. De keuken en de bakkerij zijn nu volledig gasloos en er staat nieuwe apparatuur. Een andere belangrijke verandering is dat het restaurant steeds meer met verse, duurzame producten gaat werken. Met behulp van buurtbewoners teelt de BraZZerie biologische groenten in haar eigen moestuin. De overige grondstoffen bestaan zoveel mogelijk uit streekproducten.
Meer info BraZZerie Abrona.

Écht restaurant
Dankzij de vernieuwing van het concept kan Abrona haar medewerkers meer kansen bieden in hun leerwerktraject. Jacques Westerhoff: “We zijn nu een écht restaurant, we doen niet meer alsof. Dat is een groot verschil. Het doorontwikkelen van onze medewerkers, hen te verzelfstandigen en waar mogelijk te helpen aan een betaalde baan in onze maatschappij is ons doel. We willen afgerekend worden op wat we kunnen, niet op wie we zijn. We zijn bijzonder in gelijkwaardigheid. En dat gaan we bewijzen!”

De bakkerij
De bakkerij speelt ook een grote rol in het verandertraject. In de nieuwe situatie komen er vijftien leerwerkplekken beschikbaar. De medewerkers leren hier het bakkers- en patisserievak onder begeleiding van twee professionele banketbakkers. De verse broden, koeken, zoutjes, koekjes en taarten worden, vanaf de opening, verkocht in de BraZZerie.

Over Abrona
Abrona biedt mensen met een verstandelijke beperking of mensen die om andere redenen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, ondersteuning. De medewerkers werken in de bediening, in de keuken en in de eigen bakkerij. Allemaal onder begeleiding van professionele vakmensen. Samen ontdekken ze wat er mogelijk is. En de gasten van Abrona zijn hier onderdeel van dit traject.

Bron: Leidsche Rijn Nieuws