Nieuw Huiskamercafé in Leidsche Rijn komt eraan

Nieuw Huiskamercafé in Leidsche Rijn komt eraan

Help jij het nieuwe huiskamercafé de Baron in Leidsche Rijn te realiseren? “Ik ben Bas, horecaondernemer in hart en nieren. Ik hou van gezelligheid, lekker eten en mensen om me heen. En dat is precies wat ik met De Baron wil neerzetten.” zo begint Bas van Heezik op de website Crowdaboutnow.nl, een crowdfund website voor de horeca. En waarschijnlijk ken jij hem al wel als de gezellige eigenaar van Alan & Pim’s in Leidsche Rijn Centrum.

Hij heeft het plan om met De Baron een huiskamercafé in Leidsche Rijn te realiseren, waar iedereen uit de buurt welkom is. Voor koffie, lunch, borrel, diner, of een drankje aan de bar. Met de crowdfunding wil hij de zaak zo inrichten, dat iedereen zich gelijk thuis voelt. En jij kunt helpen deze nieuwe zaak te realiseren.
Als ervaren ondernemer met een groot hart voor de horeca, studeerde hij aan de hotelschool in Maastricht, kocht zijn eerste restaurant toen hij 26 was, werkte in verschillende (sterren)restaurants en als ondernemer in de hospitality branche. Door deze stappen is zijn liefde voor horeca en gastvrijheid alleen maar sterker geworden. Het goed verzorgen van gasten, mensen een leuke tijd geven, een band opbouwen met vaste gasten: daar krijgt hij echt energie van. Daarom wil hij eetcafé De Baron openen.

De Baron wordt een authentieke en toegankelijke zaak waar iedereen welkom is en waar je je gelijk thuis voelt. Met gastvrije en persoonlijke bediening, dat oog heeft voor de gasten. Een sfeervol huiskamercafé waar de lokale community bij elkaar kan komen. Iets waar bewoners van een nieuwe stadswijk als Leidsche Rijn veel behoefte aan hebben.

En dit is het plan
De locatie die hij op het oog heeft ligt aan het Brusselplein, het grote horecaplein van Leidsche Rijn centrum. Met deze crowdfundingcampagne wil hij het bedrag ophalen dat nodig is om die locatie helemaal in te richten, en De Baron te openen. Voor de inrichting en het interieur werken ze samen met een goede interieurontwerper, die verschillende (Utrechtse) horecazaken inrichtte.

Bij De Baron zijn gasten de hele dag welkom: voor een kop koffie met een stuk taart, om even de krant open te slaan aan de grote leestafel of voor een goede lunch met croque monsieur of kroketten op brood. Kom langs voor een biertje en bitterbal aan de imposante bar, of voor een uitgebreid diner met biefstuk of zalm. Ze hanteren de hele dag dezelfde menukaart, met toegankelijke gerechten voor iedere portemonnee. Ook verwelkomen ze straks graag groepen. Voor een borrel, een diner, of een verjaardag. Zo willen ze van De Baron dé huiskamer van Leidsche Rijn maken.

Ze weten wat werkt
In 2018 openden ze al Alan & Pim’s: een goedlopend restaurant in Leidsche Rijn centrum dat in 2019 bekroond werd tot ‘leukste restaurant van Utrecht’ en recentelijk werd beloond met een top recensie in het AD onder de rubriek de Gouden Pollepel. Veel daarvan is te danken aan zijn vrouw Barbara, die het restaurant runt en voor velen het vertrouwde gezicht is van Alan & Pim’s. Dankzij Alan & Pim’s hebben ze Leidsche Rijn en omgeving goed leren kennen en kunnen zien wat er werkt in dit relatief nieuwe gebied. Door kwaliteit en gastvrijheid te bieden – en écht oog te hebben voor hun gasten – is de zaak een enorm succes geworden. Ze hebben dan ook een grote club vaste gasten aan zich weten te binden, die dichtbij hen staan en een warm hart toedragen.

Horecabehoefte
Vanuit hun positie in Leidsche Rijn Centrum hebben ze de horecabehoefte opgepikt waarop ze willen inspelen met De Baron. Er blijkt veel behoefte aan een gezellig café, een goed restaurant waar de bediening je kent en waar je altijd een praatje kunt komen maken. Deze geluiden horen ze ook onder hun vaste gasten bij Alan & Pim’s. Dankzij die vaste gasten hebben ze dan ook een sterke club ambassadeurs die deze crowdfunding voor De Baron steunen.

Waar gebruiken ze de financiering voor
De locatie voor De Baron is klaar voor oplevering, het in namelijk het pand waar voorheen the Barn gevestigd was, maar is nog helemaal kaal. Met deze crowdfunding willen ze dan ook de verbouwing en de hele inrichting en aankleding financieren. Zo komt er een groot terras op met opvallende rode luifels. Binnen in de zaak wordt de blikvanger de imposante, klassieke bar. Er wordt een robuuste houten vloer neer gelegd, met daarop bistro tafeltjes en stoelen in allerlei vormen en maten, en een grote leestafel. We kiezen voor art deco lampen en sfeervolle verlichting. De zaak krijgt een open keuken met een grote houtskoolgrill zodat ze kunnen zorgen voor gerechten van topkwaliteit. Tot slot kleden ze de zaak aan met allerlei leuke details, zoals relikwieën, boekenplankjes, een kast met spelletjes en oude ingelijste foto’s. Zo krijgt het restaurant een eigen karakter.

Wil je meer weten over hoe jij medefinancier kunt worden door deel te nemen aan de crowdfundactie, lees dan verder op crowdaboutnow.nl

Bron: crowdaboutnow