Weer Free Food Experience op zat 10 nov

Weer Free Food Experience op zat 10 nov

Het Free Food Experience krijgt vaste grond onder de voeten in Vleuterweide.

Vanaf mei 2018 is er maandelijks een diner for free voor mensen die het niet kunnen veroorloven om buiten de deur te eten, maar dit wel gezellig vinden en zaterdag 10 november is weer de volgende datum. Het is speciaal voor mensen met een kleine beurs en eenzame mensen.

Richard Noordhoek is initiatiefnemer van Free Food Experience, wat eerder in Amsterdam en andere wijken van Utrecht al een succes was. Hij en zijn vrouw Ilviën Noordhoek genieten als mensen die zich eenzaam voelen en het minder breed hebben toch elke maand een gratis driegangendiner kunnen ervaren.

Ze lazen een rapport dat in 2017 was uitgekomen over eenzaamheid in Leidsche Rijn en hebben toen besloten om ook hier het project op te starten. Samen met vrijwilligers koken ze steeds een wisselend diner. Elke maand kunnen mensen zich aanmelden om als vrijwilliger te helpen in de keuken.

Momenteel schuiven er zo’n 20/30 mensen per keer aan en dat kunnen er best nog een paar meer worden. Daar is nog ruimte voor. De organisatie krijgt de ruimte met professionele keuken in Buurtcentrum Weide Wereld ter beschikking van de gemeente Utrecht, maar de producten moeten gesponsord worden. Soms met sponsors uit Leidsche Rijn, maar vaak ook niet. We worden vaak door supermarkten afgewezen, waardoor ze alles uit eigen zak hebben betaald.

Vanaf 17.30 uur druppelen de gasten binnen en gaan ze aan tafel waar alles al in warmhoudschalen op tafel staat. De gasten gaan onderling met elkaar in gesprek en er wordt flink gelachen en genoten van het eten, wat vaak voor de eters onbekende, maar zeer smaakvolle gerechten zijn. Er hangt een gezellige sfeer. Rond 19.15 uur is iedereen uitgegeten en wordt aan de tafels onder het genot van een bakje koffie of thee nog even nagepraat.

Zaterdag 10 november is er dus weer een Free Food Experience.
Opgeven oa via mail aan freefoodexperience@gmail.com of De weggeefwinkel Mooi4Nix.
Het belooft een gezellige avond te worden met bezoek van wethouder Linda Voortman. Het popkoor Elan uit Vleuten zal tijdens het diner een aantal populaire songs ten gehore brengen!

Volg ze ook op Free Food Experience Leidsche Rijn

Met dank voor input van Merveille Tandu-Pedro, Student SJU.