Nog even wachten: Proeflokaal de Prael

Nog even wachten: Proeflokaal de Prael

Net vernomen via oa de weekkrant VARnws

Met gepaste trots maakt Brouwerij De Prael bekend dat, in navolging op het succes in Amsterdam en Den Haag, nu ook de deuren worden geopend aan de Oude Vleutenseweg 33 in Leidsche Rijn in de Boerderij Rood Noot (aan de voet van de Gele Brug) medio 2019.

De Prael is niet zomaar een brouwerij met proeflokalen en kleine kaart.  Hier kunnen mensen werken die lastig op de arbeidsmarkt terecht kunnen. Utrecht wordt de vierde locatie waar mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden werken vanuit de visie van de Prael.
Met De Prael Utrecht willen zij een levendige en sociale plek creëren.

Boerderij Rood Noot ligt in Leidsche Rijn Centrum (Oost) aan de voet van de Gele Brug. De Prael zal het hoofdgebouw, de vijfzijdige hooiberg/ stal en de schuur van de boerderij verbouwen voor hun activiteiten, met respect voor de monumentale status.
Stal Thamen blijft wel gebruik maken van de naastgelegen stallen. De Prael gaat naast de brouwerij en proeflokaal ook een actieve rol spelen op de cultuuras door middel van evenementen. exposities, muziek en educatie/ onderwijs.
De bedoeling is om medio 2019 open te gaan met het proflokaal en eind 2019 het eerste bier op deze locatie gebrouwen te hebben.
Een van de eigenaren heeft lokale kennis en is al jaren betrokken bij Muziekpodium Azotod. Dus dat komt vast allemaal goed.

De Prael gelooft in een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Dat iemand ondanks mentale problematiek of andere redenen mee moeten kunnen doen. Heerlijk bier is hiervoor de oplossing. Brouwerij De Prael werkt (sinds zijn oprichting in 2001) met mensen die op de één of andere manier moeilijker aan het werk kunnen komen. Het doel van de brouwerij is om heerlijk bier uit de kraan te laten stromen maar vooral werkplekken te creëren voor diegene waar de arbeidsmarkt geen mogelijkheden (meer) biedt. Omdat ze bij De Prael vinden dat ook zij een kans verdienen.

En meer
Elke 2000 liter bier die De Prael brouwt, afvult en verkoopt staat garant voor één werk- en leerplek. De mensen die bij hen werken krijgen weer het gevoel van meedraaien, vinden hun werk leuk en doorlopen een proces dat bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Iedereen die bij hen werkt krijgt namelijk de kans om een opleiding te volgen en een vak te leren. Doe jij ook mee? Dankzij jou zijn ze dan een biertje dichter bij een inclusieve arbeidsmarkt.