Onverwacht snelle sluiting Mezze bij de Baai

Onverwacht snelle sluiting Mezze bij de Baai

Met ingang van 1 januari 2020 zal Mezze bij de Baai sluiten. Het pand zal een andere bestemming krijgen op een andere locatie. De huidige uitbaters  zoeken hard naar een nieuwe stek, maar hebben vooralsnog niets gevonden. Alle tips zijn bij ze welkom. ⠀

Ze hopen van harte dat het alom geslaagde Syrische concept in de toekomst op een nieuwe locatie een kans krijgt en ook de beroemde poffertjeskraam elders succes zal boeken.⠀

Iedereen super bedankt namens het team van Mezze en een goed 2020 gewenst!! Aldus een bericht vandaag van ze op Facebook.

*********

Op 7 januari weet Ursula van Duin / Journalist Telegraaf – Utrecht ons de volgende update te geven:

Stadsstrand ‘De Baai’ gesloten, voormalige poffertjeskraam krijgt nieuwe (horeca) bestemming

Restaurant De Baai, het laatste halfjaar ’Mezze bij de Baai’, aan de rand van het huidige Leidsche Rijn Centrum, heeft de deuren na ruim tien jaar voorgoed gesloten. Een domper voor onder meer Leidsche Rijners van het eerste uur die de uitspanning, gevestigd in de beroemde Utrechtse poffertjeskraam van Victor Consael, jaren als de ’huiskamer van de wijk’ beschouwden.

De nostalgische kraam, die tot 2007 op De Neude en het Vredenburg floreerde, werd in 2009 in Leidsche Rijn getransformeerd tot strandtent. Tot groot verdriet van veel Utrechtse fans. De Baai kreeg een tijdelijke horecavergunning op de Weg naar Parkwijk, deze werd steeds weer verlengd als de zaak dreigde te sluiten, tot vreugde van de vaste gasten.

De sluiting per 1 januari kwam alsnog onverwacht: de vergunning liep nog door tot de zomer van dit jaar. „De voormalige kraam is verkocht en krijgt een nieuwe horecabestemming”, aldus een medewerker van De Baai. Wie de nieuwe eigenaar is, wil de voormalige uitbater niet vertellen. Wel komt deze uit Utrecht.

Anderhalf jaar terug was er sprake van dat de historische kraam van Victor Consael misschien terug zou komen op het Smakkelaarsveld in Utrecht. Eigenaar Chris van der Steeg (55), die de zaak in 1999 overnam van zijn schoonouders, zag daar uiteindelijk toch geen brood in, vanwege onder meer de kosten van een half miljoen euro.

Op de plek van het stadsstrand zal geen nieuwe horeca meer komen. „Het wordt een bouwterrein voor nieuwbouwappartementen. Daarna wordt de omgeving met groen ingericht, als onderdeel van Park Leeuwesteijn”, aldus gemeentevoorlichter Jennifer Felix.

Het huidige Syrische restaurant ’Mezze bij de Baai’, dat een half jaar geleden intrek deed in het gebouwtje, is naarstig op zoek naar een nieuwe locatie.

Als vervanging van De Baai komt er dit jaar een nieuw restaurant op het Berlijnplein, bovenop het tunneldak van de A2, pal tegenover bioscoop Cinemec Pathé. De voorbereidingen, die plaatsvinden in overleg met de gemeente en Rijkswaterstaat, zijn al tien jaar gaande. In verband met eventuele calamiteiten in de tunnel mag het gebouw bijvoorbeeld maar één laag krijgen.