(Pannenkoek)restaurant Kortjak heeft nieuwe eigenaar

(Pannenkoek)restaurant Kortjak heeft nieuwe eigenaar

De eigenaren van restaurant Dengh aan de rand van het Máximapark hebben pannenkoekenhuis Kort-Jak in Harmelen per 2 maart overgenomen. Na de zomer gaan ze deze verbouwen.

De vorige eigenaren van Kort-Jak hebben het restaurant te koop gezet omdat ze met pensioen gaan – ze hebben Kort-Jak 35 jaar gerund – en de huidige eigenaren van Dengh zien wel brood in de prachtige plek waar Kort-Jak is gevestigd. Vlakbij Kasteel de Haar, in de natuur, het is prachtig daar. Er komen vooral met mooi weer veel wandelaars en fietsers langs”, aldus een woordvoerder van Dengh.

Ze vertelt dat Kort-Jak deze week een paar dagen dicht is, maar dat het restaurant vrijdag 6 maart weer gewoon open is.
Klanten zullen voorlopig weinig verschil merken. Dezelfde mensen werken er nog en de kaart is slechts een klein beetje aangepast. Daar stonden gerechten op die zelden werden besteld dus die hebben we er nu afgehaald. Dat is makkelijker voor onze chef-kok die ook daar in de keuken zal staan. Kort-Jak blijft wel echt een pannenkoekenhuis, benadrukt ze. “Anders dan Dengh dus.

Na de zomer verbouwen
De nieuwe eigenaren blijven het restaurant voorlopig voortzetten in de huidige vorm en gaan de komende tijd plannen maken om het restaurant te verbouwen. Er is al een tijdje niks aan gedaan, maar we gaan niet overhaast te werk. Eerst draaien we de zomer gewoon door en in het najaar zullen we dan gaan verbouwen. Maar hoe het wordt kan ik dus nog niet zeggen.

Bron: Leidsche Rijn Nieuws