Terras top 100 2019 nr. 73: ’t Wapen van Haarzuylen

Terras top 100 2019 nr. 73: ’t Wapen van Haarzuylen

Ook dit jaar weer een mooie plek in de terras top 100 van Misset Horeca Nederland voor ’t Wapen van Haarzuylen. In het juryrapport schrijven ze:

De jury moet onwillekeurig aan Anton Piecks Eftelinghuisjes denken bij het zien van het monumentale pand waar ’t Wapen van Haarzuylen in huist.
De uitstraling van ’t Wapen van Haarzuylen is net zo klassiek als de naam doet vermoeden: hoge ramen met glas in lood, rood-witte luiken en veel houtsnijwerk op de gevel. Het geheel is zeer goed onderhouden, net als het terras en de luifels. Gelegen in een kleine dorpskern aan een lommerrijk hofje heeft dit ruime klinkerterras zeker stopkracht. De medewerkers zijn goed getraind, hebben oog voor de gasten en hebben alles zichtbaar onder controle.

Dat blijkt onder meer uit het feit dat de glazen nog niet leeg zijn of er wordt gevraagd of ze een tweede drankje mogen serveren, en uit het feit dat het bezoekende jurylid een gerecht deelt met de tafelgenoot, waarna een medewerker vraagt of hij een tweede bordje neer zal zetten. Op datzelfde moment komt een collega al aangelopen met een extra bordje: deze medewerkers zitten duidelijk op één lijn. Je merkt aan dit soort dingen dat het bedrijf wel wat gewend is en het loopt als een geoliede machine.

Type bedrijf: restaurant
Open: 6 dagen
Aantal zitplaatsen terras: 61-80
Adres: Brink 2, Haarzuilens