Toegankelijk Uiteten | vrijdag 5 oktober

Toegankelijk Uiteten | vrijdag 5 oktober

Merel Bree (inwoner Utrecht): “Toegankelijkheid zit vaak in een simpele, praktische oplossing en de manier waarop je wordt benaderd. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn”.

Restaurants in Utrecht laten hun toegankelijkheid en gastvrijheid voor mensen met een handicap zien op vrijdag 5 oktober 2018 tijdens de nationale ‘Week van de toegankelijkheid’. Omdat het voor mensen met een handicap vaak niet vanzelfsprekend is om naar een restaurant te gaan , laten de deelnemende restaurants zien dat het ook anders kan.

Toegankelijk en gastvrij voor iedereen

Toegankelijk uiteten is voor veel mensen met een handicap niet vanzelfsprekend, terwijl in juli 2016 het ‘VN-verdrag handicap’ in werking trad. Hierin is afgesproken dat mensen met een handicap gelijke rechten hebben en dat meedoen in de samenleving mogelijk moet zijn. Het idee voor dit event is ontstaan ter gelegenheid van het zeventigjarige jubileum van De Hoogstraat Revalidatie. Wij willen benadrukken hoe belangrijk toegankelijkheid is om mee te kunnen doen in de samenleving.

Meer informatie en reserveren

Wil jij deze dag samen met familie en vrienden toegankelijk uiteten? Reserveer dan bij één van de onderstaande restaurants onder vermelding van ‘Toegankelijk Uiteten Utrecht’.
Helaas doet er in 2018 maar een restaurant mee in Leidsche Rijn. Hopelijk voelen anderen zich aangesproken om volgend jaar zich aan te sluiten.

Initiatiefnemers van dit event

Inwoners Utrecht: Merel Bree, Dave Brussé, Jakko Geluk en Eelke Kelderman

Melden (on)toegankelijke horeca Leidsche Rijn

Misschien is het meteen goed om eens te laten weten welke horeca een pluim verdient op gebied van toegankelijkheid en welke echt wel iets mogen aanpassen. We horen het graag.
Mail: uiteteninleidscherijn@gmail.com.